[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Authentication problem.



        I've got qmail-sql authenticating agains a MySQL database.. Most of
it is working.. Here's an example:

+----------+------+------+---------------------+--------------+---------
| login    | uid  | gid  | home                | virtual_host | password      
+----------+------+------+---------------------+--------------+---------
| alias    | 1000 | 1000 | /home/0.net         | 0.net        | NULL          
| alias    | 1002 | 1002 | /home/1.0.net       | 1.0.net      | NULL          
| test     | 1003 | 1003 | /home/1.0.net/test  | 1.0.net      | password
| hparker  | 1006 | 1006 | /home/2.com/hparker | 2.com        | password
| alias    | 1005 | 1005 | /home/2.com         | 2.com        | NULL          
+----------+------+------+---------------------+--------------+---------

        Ok.. 0.net is the main domain... 2.com is a virtual domain beng
hosted.. 1.0.net is tha machine name that it's actuall y running on, as
there's another mail server answering for 0.net while working on the new
one. Everything works for receiving mail. Everything works sending mail...
test can pop his mail... hparker gets "authorization failed".. Both
passwords are the same, crypted the same, and look identical in the table..
There is nothing in any logfile saying why it failed.. The pop3 log shows a
connection is all.. I've tried putting the name in the mail client
(Netscape mail on a Mac) as hparker, hparker@xxxxx, hparker/@2.com.. There
is mail in the Maildir/new directory, and the permissions are correct.. Ok,
they match what works for test ;) I'm at a loss here as to where to look
for the problem :( Any help appreciated..

--
Homer Parker (The Bogus One)

http://www.homershut.net
telnet://bbs.homershut.net

This e-mail message is 100% Microsoft free!

WARNING: THIS ACCOUNT BELONGS TO A RABID
ANTI-SPAMMER NET-NAZI DOT-COMMUNIST.

   /"\
   \ /     ASCII Ribbon Campaign
    X      Against HTML Mail
   / \